Tillgängliga semesterboenden och resebyråer

Vissa semesteranläggningar och resebyråer satsar extra på tillgänglighet och service för personer med funktionsnedsättning.

Resebyråer

Resebyråer som anordnar resor för personer med särskilda behov.

Semesterboende

Bo på lantgård

Intresseföreningen Bo på Lantgård förmedlar boende i gårdsmiljö över hela landet. Några av husen är handikappanpassade. 
bopalantgard.se >

Fallängetorp

Fallängetorp är ett vandrarhem, B&B och stuga på lantgård norr om Sala i Västmanland.
Vandrarhemmet är tillgängligt på bottenvåningen med reglerbara sängar i enkelrum och tvåbäddsrum med lift, anpassat badrum och toalett. Köket är anpassat med höj- och sänkbara bänkar och skåp. 
fallangetorp.se >

FUB-Gården Glava

FUB Värmlands fritidsgård i Glava går att hyra när som helst under året. På gården finns 11 sängplatser i 4 sovrum, vardagsrum, stort och fullt utrustat kök samt handikapptillgänglig dusch/WC. 
FUB-Gården Glava - fub.se >

FUB-gården Tallkrogen

FUB:s kurs- och konferensgård är handikappanpassad och ligger 2 mil norr om Uppsala.
FUB-gården Tallkrogen - upplandsstiftelsen.se >

Hagestad 47 semesterboenden på Österlen

Hagestad 47 har fem självhushållslägenheter på en gård i Mälarhusen på Österlen. Samtliga lägenheter har eget kök, badrum och uteplats. Rummen i lägenheten Logen är delvis handikappanpassade.
hagestad47.se >

Humlans Bed & Breakfast på Möja

Lägenheten är handikappanpassad, har sex bäddar fördelade på tre rum, fullt utrustat kök, WC, dusch och egen uteplats med grill. 
mojagasthem.se >

Mättinge fritids- och rekreationsanläggning

Mättinge fritids- och rekreationsanläggning ligger strax söder om Trosa i skärgården. Anläggningen är handikappanpassad, har åtta mindre hus och ett större hus med sju sovrum med tillhörande badrum, kök, matsal, vardagsrum och inomhuspool. Det finns möjlighet till självhushåll eller helpension. Anläggningen har brygga, båthus, sandstrand, fiskebod, bastu, grillplats och vedeldad badtunna. 
Mattinge.valjeviken.se >

Ädelfors folkhögskola

Gruppboenden med personal kan bo på Ädelfors folkhögskolas hotell eller vandrarhem med självhushåll. Möjliga aktiviteter är utflykter i Småland, minigolf, tennis och flottfärd på sjön Grumlan.
adelfors.nu >

Senast ändrad: 2019-06-10

Informationsansvarig: Pia Jakobsson