Fritidshjälpmedel

Flera föreningar hyr ut fritidshjälpmedel. Vissa hjälpmedel till barn kan förskrivas. I övrigt förskrivs inte fritidshjälpmedel i Region Stockholm.

Fritidsbanken

På fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis under 14 dagar. Utrustningen är oftast begagnad och skänkt av privatpersoner, företag, föreningar och organisationer. Nu kommer de även att börja låna ut parasportutrustning och fritidshjälpmedel.
Fritidsbanken.se

RG Aktiv Rehabilitering​

RG Aktiv Rehabilitering (RG) är en ideell förening som arbetar för att inspirera personer med fysiska funktionsnedsättningar till ett självständigt och aktivt liv.

RG lär ut grunderna i kajakpaddling med erfarna ledare och anpassad utrustning. De anordnar även skridskoträning med skridskokälke eller stående åkning för personer med fysisk funktionsnedsättning. Kajakpaddling och skridskoträning finns på flera orter i Sverige.

De har även uthyrning av kajaker och skridskokälkar.
Kajak - rgaktivrehab.se
Skridskokälke - rgaktivrehab.se
Uthyrning kajak - rgaktivrehab.se
Uthyrning skridskokälke - rgaktivrehab.se

Svenska Parasportförbundet 

Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund som organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskada och intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) inom 18 olika idrotter. Några av deras distriktsförbund har uthyrning av idrotts- och fritidshjälpmedel.

Totalskidskolan

Totalskidskolan är en skidskola i Åre för personer med funktionsnedsättning. Skidskolan erbjuder skidåkning med sitski, biski, skicart och stående åkning. De hyr även ut skicart, sitski, biski och skidor för stående åkning.

Det finns även flera orter i Sverige som har skidskoleverksamhet och uthyrning av utrustning för utförsåkning:

  • Skidskolan Idre Fjäll
  • Skidskolan Tandådalen och Hundfjället
  • Skidskolan Hemavan
  • Friluftsfrämjandets paraskidåkning i Kungsberget

totalskidskolan.se
Uthyrning - totalskidskolan.se

Senast ändrad 2020-02-24

Informationsansvarig: Pia Jakobsson