Fritidshjälpmedel

Flera föreningar hyr ut fritidshjälpmedel. Vissa hjälpmedel till barn kan förskrivas. I övrigt förskrivs inte fritidshjälpmedel i Region Stockholm.

Person som cyklar en handbike

Fritidsbanken

På fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis under 14 dagar. Utrustningen är oftast begagnad och skänkt av privatpersoner, företag, föreningar och organisationer. Nu kommer de även att börja låna ut parasportutrustning och fritidshjälpmedel.
Fritidsbanken.se

RG Aktiv Rehabilitering​

RG Aktiv Rehabilitering (RG) är en ideell förening som arbetar för att inspirera personer med fysiska funktionsnedsättningar till ett självständigt och aktivt liv.

RG lär ut grunderna i kajakpaddling med erfarna ledare och anpassad utrustning. De anordnar även skridskoträning med skridskokälke eller stående åkning för personer med fysisk funktionsnedsättning. Kajakpaddling och skridskoträning finns på flera orter i Sverige.

De har även uthyrning av kajaker och skridskokälkar.
Kajak - rgaktivrehab.se
Skridskokälke - rgaktivrehab.se
Uthyrning kajak - rgaktivrehab.se
Uthyrning skridskokälke - rgaktivrehab.se

Svenska Parasportförbundet 

Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund som organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskada och intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) inom 18 olika idrotter. Några av deras distriktsförbund har uthyrning av idrotts- och fritidshjälpmedel.

Paraskidåkning

Svenska Skidanläggningars Organisation (SALO) har en webbsida där de har information om funktionell skidåkning.
Funktionell skidåkning – slao.se

Skidskolor som erbjuder funktionell skidåkning och uthyrning

Senast ändrad 2022-09-21

Informationsansvarig: Pia Jakobsson